ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

10/02/2006 | 10:05 | מאת: פנינה

לפני כשנה לקיתי בארוע מוחי קל אשר התבטא בכאב ראש עז לאחר שפוניתי לבית החולים ונעשו לי בדיקות שונות , דם שתן וכו' הובא למיטתי נוירולוג אשר לא מצא בעיה נוירולוגית קיבלתי 2 כדורי אופטלגין וכאב הראש עברו ואז הוחלט להשאירני ללילה אחד להשגחה נשארתי כעשרה ימים ולאחר מכן הועברתי לבית חולים אחר לצורך צינתור מוחי בטענה שאני סובלת ממחלת האפלה אשר יוצרת כרישי דם. שאלתי היא : האם אני ברמת סיכון גבוהה? מה סיכויי להחלים אם בכלל, אני צורכת קרטיה קפסולה אחת ליום האם זה מספיק? אודה על תשובה מקיפה כי אני מאד דואגת. תודה מראש

לא ברור לי איזה צינטור מוחי עברת ולאיזו מטרה. תסמונת APLA מתבטאת באירועים חוזרים של חסימות כלי דם (שבץ מוח,אוטם שריר הלב,פקקת בורידי הרגליים,אוטמים בכלי דם ברשתית ועוד) ובהפלות חוזרות בנשים.לעיתים התסמונת מופיעה באופן מבודד ולעיתים כחלק ממחלה רחבה יותר (זאבת למשל) .האבחנה במעבדתית של תסמונת APLA נעשית רק לאחר שתי בדיקות מעבדה נפרדות שנעשו בהפרש של שישה שבועות לפחות. הטיפול המקובל היום בסמונת APLA הינו טיפול בקומדין, תרופה המעכבת את מערכת הקרישה על ידי עיכוב ויטמין K,אולם מאחר ומדובר בתרופה חזקה לדילול הדם המחייבת גם ניטור מעבדתי קבוע ,יש לדון בכל מקרה לגופו. אני מציע לך לפנות בהקדם לנוירולוג או המטולוג.

12/02/2006 | 18:27 | מאת: פנינה

ברצוני להודות לך על תגובתך אני מטופלת בבית חולים בילינסון ואצל ד"ר מימון ברמבם לדעת הרופאים הארוע המוחי נגרם לי כנראה מהקומדין וכעת יש התלבטות באם לחדש את התרופנ כעת אני מטופלת בקרטיה וממתימנה לבדיקת CT אנגיו או על מנת לדעת האם לחדש את הקומדין והאם אני זקוקה לתינטור מוחי נוסף. אנא תגובתך בשנית. תודה מראש

13/02/2006 | 10:27 | מאת: איציק

עברתי בדיקת prolactin אנדו הורמון שהערכים גבוהים מאוד5521 אני בן 50 האים יש לכך כל קשר לארוע מוחי עתידי .?או מה השלכות של ערכים גבוהים אלו בתודה מראש

מנהלי פורום שבץ מוח