חום לאחר דימום במוח

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

08/02/2006 | 20:32 | מאת: ריקי2

שלום רב, מה המשמעות של עליית חום מעל 38 מעלות, חמישה ימים לאחר דימום במוח, שנגרם כתוצאה מנפילה וחבלה בראש? בנוסף- איך אפשר להקל את כאבי התופת (לא ניתן לתאר את עוצמתם) שיש בראש מאז האירוע, שאף משכך כאבים רגיל אינו מפיג וגם נרקוטיקה קלה (פרקוסט) אינה "מזיזה" להם?

אני מניח שכעת,5 ימים לאחר דימום במוח , את עדיין מאושפזת. לא ציינת לאיזה מדור פרץ הדימום (רוב הדימומים לאחר טראומה פורצים לחלל האפידורלי או הסאבדורלי) והאם עברת התערבות כירורגית. יש כמובן צורך למצוא בדחיפות את המקור לחום,יתכן למשל כי מדובר בזיהום של קרומי המוח על רקע חדירת מחולל דרך הטראומה בגולגולת או זיהום על רקע ההתערבות הניתוחית לניקוז ההמטומה.במידה ונעשתה כזו. כמובן שצריל לשלול גם מקורות אחרים כמו זיהום בדרכי השתן,השכיח מאוד במאושפזים שחוברו לקטטר או דלקת ריאות על רקע שאיפת מזון או נוזלים לדרכי הנשימה במטופלים שקיבלו כלכלה בעודם בהכרה מעורפלת או סובלים מקשיי בליעה. במידה וחלה החמרה בכאב הראש יש כמובן צורך לחזור בדחיפות על ההדמיה כדי לראות מה מצב הדימום והאם הוא החל להיספג.

12/02/2006 | 23:17 | מאת: ד"ר אוריאל

כתוספת לתשובתי מהיום. לא ציינת האם חבלת הראש היתה חודרנית או קהה.חום לאחר חבלת ראש קהה הינו ממצא שכיח ומאחר והוא עלול לגרום נזק לתאי עצב יש לטפל בו באגרסיביות.

מנהלי פורום שבץ מוח