מויה מויה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

17/05/2009 | 08:43 | מאת: רעות

שלום, אני שולחת הודעה זו בפעם השניה, אשמח לקבל תגובה... אחותי הגדולה בת 38 שנים. לצערי הרב היא עברה אירוע מוחי לפני כחצי שנה. האירוע היה כתוצאה ממפרצת במוח שנבעה ממחלת מויה מויה. הדימום היה נרחב בחלקו הימני של המוח. היא נותרה עם שיתוק של פלג גוף שמאל, הפרעה תחושתית קשה. אנרטריה קשה והפרעות בבליעה.היא אינה שותה, עד לאחרונה היתה מוזנת ע"י פג, וכיום היא אוכלת רק כלכלה רכה. היא אינה מדברת, היא מנסה אך יוצאות לה הברות לא ברורות לחלוטין, היא מתקשרת ע"י כתיבה ופנטומימה. היא הולכת מעט בעזרת מקל, אך רוב הזמן היא על כיסא גלגלים, יד שמאל עם תחושות חלשות ביותר ואינה פונקציונלית. כמו כן היא מודעת היטב למצבה, זוכרת הכל מלפני ואחרי האירוע. היא היתה מאושפזת בבית לוינשטיין ולפני ימים ספורים היא השתחררה הביתה, יש לה מטפלה צמודה. כאשר היתה מאושפזת בבלינסון נאמר לנו כי היא תצטרך לעבור צנתור במוח, על מנת לנסות למנוע אירוע נוסף בעתיד.בבית לוינשטיין אמרו שאין צורך בצינתור. ברצוני לדעת, האם אכן ניתן למנוע ארועים בעתיד, האם השכיחות לאירוע נוסף היא גבוהה? האם יש לה סיכוי לחזור לאכול שוב ולדבר בצורה ברורה? האם התופעות האלו הן הפיכות? האם זה תורשתי ויש צורך לשאר בני המשפחה לגשת להיבדק? אציין כי בגיל שנה וחצי עברה אירוע קטן, אשר לאחריו היתה בשיקום כחודשיים ונשארה רק עם בעיית מוטוריקה קלה באצבעות הידיים. תודה רבה, רעות.

צינטור מוחי מהווה אפשרות טיפולית אולם ההחלטה לגבי ההתויה בהתערבות צריכה להתקבל במשותף על ידי נוירולוג ונוירורדיולוג פולשני. מבלי לבדוק את אחותך ולהתבונן בהדמיה קשה להעריך מהם סיכויי השיקום. מאחר ויתכן אספקט משפחתי במחלה יש לשקול ביצוע בדיקת MRA לבני המשפחה.

מנהלי פורום שבץ מוח