ארועי אבדן ראיה בעין אחת

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

03/05/2009 | 13:38 | מאת: הילה

שלום רב, בשנה האחרונה יש לי ארועים של אבדן ראיה בעין שמאל. המקרים מתאפיינים בכך שאני מרגישה שאני לא רואה כ"כ טוב בשדה הראיה עד שנהיה לי כמו מסך אפור מול העין. הראיה חוזרת לי בהדרגתיות והכל קורה במשך כדקה אחת. היה לי מקרה אחד שהיה בערך 2 דקות. הארועים קורים תמיד בעין שמאל כשבעין ימין אני רואה טוב לחלוטין. יש לי משקפיים (מידה -2.5) ואני לא הולכת איתם באופן קבוע. כשזה קורה אין לי בחילות, סחרחורות או מיגרנות. בעיות בריאותיות שיש לי או שהיו- אני קצת אנמית ויש לי אסטמה. בנוסף, לפני 10 שנים היה לי חיידק בקרום המוח. הייתי אצל מומחה לרפואת עיניים שאמר שהוא לא רואה בעיה, עשיתי שדה ראיה שיצא תקין. נוירולוג אמר לי שהכל תקין אצלי, ושלח אותי לבדיקה-VEP. בינתיים התדירות של המקרים עולה, זה קרה פעם בחודש, ובחודש האחרון זה קרה לי פעמיים. חשוב לציין שב"ה אין לנו במשפחה אנשים שעברו אירועים מוחיים. רופא עיניים שדיברתי איתו אמר לי לעשות בדיקת TIA. ולבדוק אם יש לי יתר לחץ דם. מה עושים בבדיקת TIA והאם אכן זה יכול להיות אירוע מוחי חולף? אני רק בת 17.5. יכול להיות שבאחת הפעמים הבאות שזה יקרה לי אני לא אחזור לראות בעין? יש דרך למנוע את האירועים לגמרי? מה זה יכול להיות? אשמח לקבל עזרה או כיוון.. תודה רבה רבה מראש, וסליחה על האורך, הילה.

TIA הינה אבחנה קלינית של אירוע מוחי חולף ולא בדיקת עזר. מאחר וההפרעה עלולה להיות ביטוי של TIA חשוב לבצע בירור מלא בהקדם האפשרי הכולל דופלר עורקי קרוטיד,אקו לב,הדמית מוח ובירור לקרישיות יתר.בנוסף חיוני לקבל פרטים מלאים של האירוע על מנת להחליט האם יש צורך בטיפול מניעתי.

12/09/2009 | 15:52 | מאת: אמיר

הילה שלום, עברתי אירועים מאוד דומים! אחרי בדיקות רבות ללא הבחנה... אשמח להתכתב ולהחליף מידע. אנא כיתבי לאימייל.

מנהלי פורום שבץ מוח