קריש דם במח בזמן היריון

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

23/04/2009 | 21:10 | מאת: שני

שלום, אחותי בת 29, בריאה בד"כ, בהיריון בשבוע 37. לפני כשבוע לאחר שסבלה מכאבי ראש עזים אושפזה ונתגלה כי יש לה קריש דם במח. היא טופלה בחומר שאמור היה להמיס את הקריש, אך עכשיו אבחנו הרופאים הרעה במצבה ועל כן יאלצו לנתח. כיצד מתבצע ניתוח מסוג זה והאם הוא מסוכן מאוד או בעל אחוזי החלמה טובים? האם ההריון עשוי להקשות על הניתוח? והאם ניתן לערוך ניתוח קיסרי לפני ביצוע הניתוח במח? תודה רבה

מאחר ומדובר במקרה מורכב יש צורך לקבל את כל ההיסטוריה הרפואית,לבדוק את החולה ולהתבונן בבדיקות ההדמיה. לא ברור לי מה היה הביטוי הקליני של האירוע ושל ההחמרה שתיארת וכן איזה ניתוח אחותך צפויה לעבור. חשוב מאוד שכל החלטה רפואית תתקבל לאחר דיון משותף בין הנוירולוגים,רופאי הנשים ,הנוירוכירוגים והנוירורדיולוגים המעורבים במקרה. כל טוב.

מנהלי פורום שבץ מוח