תסמונת שרג שטראוס ואירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

20/04/2009 | 20:10 | מאת: פנינה

שלום רב, הנני בת 44 סובלת מתסמונת שרג שטראוס אשר התגלתה לפני כ- 6 שנים לאחר לידת בני ואשר גרמה לאי ספיקת לב קשה והתבטאה באיזונפליה מוגזמת.הנני מטופלת באופן קבוע בפרדניזון אימוראן, טרטייס וקונקור. ואי ספיקת הלב השתפרה. וכרגע אין אינזונפילים ועושה רושם שהמחלה לא פעילה. לפני שבוע קיבלתי אירוע מוחי וטופלתי בחומר TPA והנני מאושפזת עדיין באיכילוב ומקבלת אספרין. שאלתי היא האם יתכן כי התסמונת גרמה לאירוע או שיתכן זה בגלל הטסיות הגבוהות שיש לי כ 650. או שזה בגלל סיבה אחרת. בבדיקת CT לא נראה צלקת או כל ממצא.גם בדיקת דופלר צוואר תקינה וכן בדיקת אקו דרך הוושט תקינה. הרופאים עדיין לא יודעים לתת תשובות ולא בטוחים האם לתת טיפול של קומדין או אספירין בלבד. הנני מאושפזת עדיין. ובגלל התסמונת הנדירה הכל עדיין מעורפל ולא וודאי. אודה על תשובה מאחר והנני מודאגת מאירוע חוזר חו"ח.

מאחר ולקחתי חלק בדיון שהתקיים לגבייך אני מציע להתעדכן בהחלטות שהתקבלו בנוגע להמשך הבירור והטיפול מהרופא המטפל.

מנהלי פורום שבץ מוח