תסמינים של אירוע מוחי קל

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

06/02/2006 | 16:21 | מאת: נוגה

שלום רב! לפני כשבוע אבי התעורר בבוקר וחש ברע. הוא חש נמלול בצד שמאלי עליון של שפה עליונה; נפילת עפעף ותחושה כללית רעה; הרופא שראה אותו הצביע על מס' אפשרויות, ביניהן אירוע מוחי קל/ זיהום ויראלי או חידקי.. למחרת היום, עברה התחושה גם לצידם השני של הפנים וכעבור שבוע טרם נראה שיפור כלשהו. הרופא שלח אותו לצילום איזור הצוואר כדי לראות את טיב זרימת הדם. התוצאות עוד רחוקות מלהגיע ורבות השאלות שבפינו. נודה על תשובות... שאלותי הן: 1. האם אירוע מוחי קל יכול להשפיע בצורה האמורה על שני צידי הפנים? 2. מה הן הבדיקות הנחוצות? ביקשנו מהרופא בדיקות דם א.ק.ג וCT, אך הוא לא ממהר לשלוח אותו לעשות את אלה. 3. אבי סובל מהשמנת יתר, אך אינו סובל מלחץ דם גבוה או כולסטרול; אביו נפטר בגיל 84 משבץ מוחי. האם הוא בקבוצת סיכון? 4. אילו פעולות עליו לעשות כעת כדי למנוע החמרת מצבו? מנוחה? התעמלות? תודה רבה.

האירוע שאתה מתאר איננו ברור לי,יש לצורך לקבל פרטים נוספים וכן לבצע בדיקה נוירולוגית יסודית של אביך בהקדם כדי להבין מה הבסיס לסימפטומים.

מנהלי פורום שבץ מוח