בקשה לברור בדיקה.

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

04/01/2009 | 19:32 | מאת: hozeret

גילו אצל בעלי דימנציה פרונטלית. בין שאר הבדיקות נשלחה בדיקה נוזל חוט שדרה TUA-PROTEIN. אודה לכם באם תשיבו לי מה בדיוק חיפשו, הרופא המטפל דחה אותי בתשובותיו, בעלי בן 56.

מדובר בסמן לא ספציפי העולה במצבים בהם נגרם נזק לתאי עצב במוח. ערכים גבוהים מאוד של חלבון טאו עשויים לכוון לאבחנה של מחלת קרויצפלד יעקב, אולם מאחר והחלבון עולה גם במצבים רבים אחרים האבחנה נעשית על סמך התמונה הקלינית,בדיקה נוירולוגית ולעיתים גם שימוש בבדיקות עזר כגון MRI וEEG.

מנהלי פורום שבץ מוח