TIA ורקורמון (ארוטרופויטין)

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

21/12/2008 | 13:00 | מאת: רותי

בחודש אוגוסט השנה עברתי פעמים ארועים מוחיים חולפים. בשל אנמיה ממנה אני סובלת רשם לי הרופא זריקות רפורמון. במידע המצורף לאמפולות נרשמה התווית נגד במקרה של שבץ מוחי.אומנם מצויין על ארוע במהלך החודש האחרון, אך אני מאד פוחדת. האם קיים סיכון עבורי בנטילת התרופה? בתודה מראש, רותי

מעניין לציין כי מספר עבודות עדכניות הדגימו את יעילות של אריתרופואטין בטיפול בשבץ חריף ופגיעות ראש נוספות. התוית הנגד נובעת מהסיבה שהתכשיר עשוי להעלות את צמיגות הדם עקב השפעתו על יצור תאי דם אדומים. יש להתיעץ עם הרופא המטפל המכיר את כל פרטי המקרה.

09/02/2009 | 16:52 | מאת: יהודית

אני בת 62,סובלת מיתר לחץ דם מטופלת ב2.5 מג' aseril לפני שבוע בהיותי במסעדה הקאתי חזרתי לשולחן ומאז כשעה וחצי הייתי out לא נפלתי ולא איבדתי הכרה רק דיברתי שטויות לפי דברי החברים, אחרי יום התאשפזתי ועשיתי את כל הבדיקות שהיות תקינות הוסיפו לי פלויקס,אני עם הולטר ל-48 שעות, והמשך ברור הייתי רוצה לשמוע חוות דעת או ייעוץ

מנהלי פורום שבץ מוח