פרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/02/2001 | 16:51 | מאת: אריק

לצוות שלום רב! אני כיום בן 67 מזה כ15 שנה אני סובל מהתקפים חוזרים של דופק לא סדיר המתבטא לעיתים בחסרונה של כל פעימה שביעית בערך, או לחילופין התקבצות של כ3-4 פעימות צפופות ולאחריהן הפסקה ארוכה, האבחנה הינה פרפור פרוזדורים על רקע בלתי ברור, לאורך השנים טופלתי במגוון רחב של תרופות, שכללו בין היתר,ritmex . prokor וכו, היום אני מטופל ב300 מ"ג tambokor ליום, אך עד היום הבעיה בעינה עומדת.מה שבולט בענין שלרוב ההתקפים באים אם מתרחשים שנויים במזג האוויר.דבר שמעיד אולי על בעיה חשמלית בסך הכל כמעט התרגלתי לבעיה, מה שרציתי לברר האם התמשכות הבעיה לא גורמת לנזק ואולי יש פתרונות נוספים, בתודה: אריק,

18/02/2001 | 21:23 | מאת: ד"ר אילן קיציס

מלבד התחושות הסובייקטיביות שלך, האם יש גם ממצאים בהולטר...? זה חשוב כיוון שאחרת קשה מאוד להציע פתרונות. מה אומר ההולטר? תודה

19/02/2001 | 18:33 | מאת: אריק

לד"ר קיציס שלום רב ! בתשובה למכתבך בנוגע להולטר, הדבר אינו מעשי כיוון שההתקפים אינם צפויים ולעיתים עוברים שבועות בין אחד למשנהו, אבל בבדיקות ekg התופעה נראתה בבירור, אם יש צורך אני יכול אולי לסרוק סרט כזה ולהעביר אליך בברכה , אריק

מנהל פורום קרדיולוגיה