יתר לחץ דם בקרב אנשים מבוגרים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/02/2001 | 14:35 | מאת: שרי

שלום רב.ברצוני להתייעץ לגבי סבתי בת 75- אשה בריאה בד"כ יוצאת לעבודה כל יום. היא סובלת מיתר לחץ דם שמגיע ל- 190 על אף נטילת כדורים נגד ל"ד. הרופא "מטרטר" אותה ללא תשובה הולמת לבעיה זו ולאחרונה החלה להתלונן על סחרחורות. השאלה היא אם יש תרופה המתאימה לכולם כדי להוריד לחץ דם או שלכל חולה מתאימה תרופה אחרת ואם כן, כיצד ניתן להגיע לתרופה אופטימלית? תודה

12/02/2001 | 08:39 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לחץ דם אצל הקשיש (המבוגר... אני אףלא יודע ממה אנשים נעלבים פחות ... קשיש או מבוגר?). בכל אופן, לחץ דם אצל המבוגר היא בעיה שכיחה בעיקר לחץ הדם הגבוה - קוראים לכך יל"ד סיסטולי מבודד. כמובן שיש לכך תרופות מעולות. וחשוב לזכור שזהו גורם סיכון משמעותי לתחלואה. לכו לקרדיולוג או למומחה ליל"ד תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה