תעוקת לב - א.ק.ג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/02/2001 | 18:46 | מאת: משה

האםבדיקת א.ק.ג. יכולה להעיד על תעוקת לב . היה לי מצב של תעוקת לב - אולי - ( עליתי במדרגות ולפתע חשתי לחץ בחזה שהקרין לכתף שמאל . לאחר מספר דקות בהם שהיתי על עומדי התאוששתי והמשכתיבדרכי באטיות . ניגשתי לרופא משפחה שהפנה אותי לא.ק.ג. טרם עשיתי כן משום שמקורבי הזהירו אותי שמדובר במצב מסוכן ועלי לפנות למיון . מה דעתך ? אני בן 43 .

08/02/2001 | 19:51 | מאת: ד"ר אילן קיציס

תעוקת חזה זה "כאבים בחזה" לא רואים כאבים בחזה באקג... באקג אפשר לראות שינויים אשא לעיתים יכולים להיות ביטוי לכך שלא מגיע מספיק דם ללב, וזה גורם לכאב. מאידך לא תמיד מופיעי השינויים באקג... בקיצור האבחנה קשה. לך לקרדיולוג. ואם אתה ממש לא בטוח לך שוב לרופא או אם ממש כואב לך ואתה חושש לך למיון או למוקד. אני לא יכול מכאן, בהתכתבות לנסות לנחש מה יש לך. תודה על תשומת הלב

12/02/2001 | 08:26 | מאת: משה

תודה רבה ,האם עלי לנקוט באמצעי זהירות כל שהוא . האם קרדיולוג יוכל לאבחן שמדובר אכן בתעוקת לב במקום או שאשלח לבדיקות ור על פיהן הוא יאבחן המצב . והאם יש בדיקה חד משמעית שמאבחנת אם יש חשש לתעוקת לב? אודה על תשובתך

18/02/2001 | 15:42 | מאת: משה

נראה ששאלתי האחרונה לא ניצפתה על ידך .אודה על תשובתך

18/02/2001 | 16:06 | מאת: משה

אכן בהקשר למקרה שלי האם עליה רגעית בקצב פעימות הלב קשורה לעניין ,האם זה סימן תומך או אינו קשור לתעוקת לב

מנהל פורום קרדיולוגיה