מחלת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/02/2001 | 13:34 | מאת: sue

שלום רב, ברצוני לדעת אם מחלות לב הם תורשתיים? ואם כן מתי צריכים להתחיל לטפל? סוזי

06/02/2001 | 21:44 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בהחלט קיימת תורשתיות. תחילה התורשה יכולה לבוא לידי ביטוי בגורמי הסיכון למחלת לב - כולסטרול, יל"ד, סוכרת וכו'. אך לפעמים גם ללא קשר לגורמי סיכון אלו, במשפחות מסויימות יש שכיחות יתר של מחלת לב כלילית... זה תורשתי, אך לא בדיוק ידוע מהו הגורם המדוייק הגורם להופעת המחלה בשכיחות יתר מתחילים לברר קודם. הולכים לקרדיולוג ובודקים גורמי סיכון ואולי עוד בדיקות. הטיפול המניעתי ניתן על פי הצורך... קרי תופרים אותו לחולה הצפציפי. אין המלצות גורפות. תודה על תשומת הלב

18/02/2001 | 22:46 | מאת: אילנה

ד"ר קיציס שלום רב לפני עשרה ימים עברתי התקף לב ,במהלכו נעשה לי צינטור ,עם בלון וסטנדיםבשני עורכים ראשיים של החדר הימני ,במהלך הצינטור נפגע העורק במפסעה ודמם נעשו לחיצות רבות על המקום עד שהמקום נסגר.שאלתי,האם יש חשש שזה יפתח שוב לאחר מעמץאו כתוצאה ,ממשהו אחר?ובכלל האם מותר לי להתרחץ במרחצאות חמים?עד כמה ישנם סיכונים להתקף לב חוזר.?אני פוחדת מאד כי לחץ הדם שלי היה תקין כל חיי וזה בא לי ככה סתם ביום רגיל ושמח .....איך להתגבר על הפחד לפני השינה בעיקרובמשך היום בכלל ,שלא כל כאב בחזה יבהיל אותי .בבקשה לתשובה מרגיעה בימהרה. והמון תודה מראש אילנה

19/02/2001 | 00:08 | מאת: sue

לד"ר אילן קיציס שלום רב, תודה לתשובתך. לי אישית יש בעיה. לפני שלוש שנים במשרד בעבודתי קרה לי מקרה מוזר. התחלתי להזיע לחץ הדם עלה ל- 210/110 איבדתי את ההכרה. אז הובלתי ע"י אמCולנס לבית חולים ונאמר לי שהיה חשש להתקף לב. האירוע קרה ב-1997. לפני כשבועיים קרה לי מקרה דומה, אצתי לרופאת המשפחה בקופ"ח והיא ממש מקסימה דאגה לזמן לי קרדיאולוג אליה למרפאה. עשיתי א.ק.ג. והוא אמר לי שהכל בסדר. ושזה לא אומר אם קיים במשפחה מחלה זו שגם אצלי יקרה. אני אשה בת 53 . בגיל 44 כרתו לי שחלה שמאלית. היו לי בגיל 14 שני ניתוחים נוספים: טונסיליטיס, ואפנדציט. מבחינה גופנית מאד חלשה. כיום בנוסף על הכל אני סובלת גם מ- אסתמה. האמת ד"ר וסליחה על החוצפה שאני פונה אליך שוב . אני לא רגועה מתשובתו של הקרדיאולוג למרות שידע על לחץ הדם שלי גבוהה. האם ידוע לך על מכון רפואי שאוכל לפנות באופן פרטי לערוך את כל הבדיקות כך שאוכל להיות יותר רגועה? אודה לך על כל עצה. SUE

מנהל פורום קרדיולוגיה