תעוקת לב + נכות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/02/2001 | 01:33 | מאת: אשר

שלום. אני סובל מתעוקת לב. בעת הליכה רגלית רגילה כואב לי בחזה וביד שמאל. עברתי תמישה צינתורים + טיפולי בלון בתקופה קצרה של שנתיים. לחץ הדם אצלי גבוהה וקשה לאיזון 180/115 , משתמש מדי פעם בכדור קורדיל בעת מאמץ פיזי מתון. האם מצבי הנ"ל מקנה לי נכות מסויימת מביטוח לאומי ואם כן כמה. אבקש לציין שמצב זה מקשה עלי בעבורה, ואני נאלץ לעבוד פחות שעות דבר אשר פוגע במשכורתי. תודה עבור תשובה אשר לייבוביץ

06/02/2001 | 21:46 | מאת: ד"ר אילן קיציס

ברור שיש לך נכות. אני לא מומחה להערכות אלו (אבל יש מומחים המכירים היטב את התחום) מה שהייתי מאוד ממליץ לך, זה לאזן את לחץ הדם (וגם את יתר גורמי הסיכון - אם יש לך) אפשר. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה