דקירות בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

03/02/2001 | 23:06 | מאת: מוטקה

שלום רב לך ד''ר . הייתי מעוניין לפענח בעיה אצלי של תחושת דופק בבטן העליונהבמיוחדכשאני עייף או חסרה לי שינה. לידיעה כללית:לפני כמה חודשים במרץ אשתקד.אושפזתי בטיפול נמרץ עקב CPK230 ו-MB40אחרי 14 שעות בערךהועברתי למחלקה פנימית -אגב-בבח''ח וולפסון. אחרי בדיקת מאמץ ארגומטריה מה שנקרא ואקו לב בטיפול נמרץ שוחררתי הביתה עם המלצה להפסקת עישן וקרטיה 1-ליום לכל החיים. הייתי מעשן כבד עד אז. חשוב אולי גם להזכיר שהשתמשתי במרחוונה מדי יום במשך 4 חודשים עד אותו יום.אני בן 39.מאז ניבדקתי אצל רופא המשפחה כמה פעמים והכל מראה בסדר,לחץ דם 120/80דופק נשימה הכל בסדר.אבל הלכתי לרופא בגלל תחושות מועקה ומטח פזיים לא נפשיים ובעיקר תחושת דופק חיצוניתבמיוחד כשאני רוצה לישון אז מרגיש את זה לפעמים כל כך חזק שאי אפשר להרדם כמה פעמים אפילו לקחתי ובן כי לא יכולתי לסבול יותר או קלמנרבין. עד שיכולתי להרדם בנוסף לכך אמרתי עוד בב''ח לרופאים שבדקו אותי עלדקירות בחזה ואפילו הדגמתי על רחד מהם על גופו היכן בדיוק הדקירות והם בקושי התיחסו שזה עצבים לדבריהם. כיום למדתי להתמודד עם זה אכשהו והרופא משפחה אומר, איחזה מין שטויות אלה להתמודד כך כדורים סירוקט למשל הנתי שזה לבעיות נפשיות אז אם ככה אתמודד.עוד תופעה אחת שיש לי לפעמים תחושת מחנק או מרגיש כאילו יש חוט מסביב לצבר ולכן לא לובש יותר חולצות שצמודות לצוור את הדופק הזה אני מרגיש גם לפעמים בכל פלג גופי העליון.בקיצור מאז לא נוגע יודר במרחוונה ומעשן בערך חפיסה ליום.אשמח אם יש לך הסבר או ידוע לך משהו על תופעות אלה.האם זה רק פסיכולוגי כמו שתוען הרופא משפחה?? תודה מראש

03/02/2001 | 23:17 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אני ממש לא יכול לעזור לך דרך הנט. אני לא חושב שיש לך מחלת לב. אבל כמובן עליך להפסיק לעשן, אם אתה לא רוצה שתיהיה לך מחלב לב !!! לך לקרדיולוג שלך. סליחה זה הכי טוב שאני יכול לעשות בהתכתבות

04/02/2001 | 23:27 | מאת: יעל

בת 38 מזה כחודש וחצי עים כאבים בלב צביטות מעיין סכין שחופרת לי מבפנים .נגשתי לרופא משפחה ץעשו לי א. ק.ג הרופא שלח אותי לבדיקות מאמץ מכוון ש.הא.ק.ג יצא לא תקין ישנם ימים שהכאבים מעירים אותי בלילה אני לוקחת אופטלגין3 אבל הכאב לא עובר ואני נשארת ערה עים הכאבים בדיקת מאמץ אני עדין מחכה לתור עים כאבים שימים שלמים נשארת כאבים במיוחד כשאני כועסת אני מרגישה שכל הלב מתפוצץ ליעוד כמה רגעים תודה עים תיעצו לי מה לעשות ..

04/02/2001 | 23:36 | מאת: יעל

יעל כתב/ה: > > בת 38 מזה כחודש וחצי עים כאבים בלב צביטות מעיין סכין שחופרת לי > מבפנים .נגשתי לרופא משפחה ץעשו לי א. ק.ג הרופא שלח אותי לבדיקות > מאמץ מכוון ש.הא.ק.ג יצא לא תקין ישנם ימים שהכאבים מעירים אותי > בלילה אני לוקחת אופטלגין3 אבל הכאב לא עובר ואני נשארת ערה עים > הכאבים בדיקת מאמץ אני עדין מחכה לתור עים כאבים שימים שלמים > נשארת כאבים במיוחד כשאני כועסת אני מרגישה שכל הלב מתפוצץ ליעוד > כמה רגעים תודה עים תיעצו לי מה לעשות .. >

מנהל פורום קרדיולוגיה