חור בלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/02/2001 | 21:18 | מאת: מרינה

ד"ר שלום, אמי בת 50 עברה היום צינתור לסגירת חור בלב. במשך הצינתור התגלה חור גדול וסביבו עוד 3 חורים קטנים, את החור הגדול סגרו עם מטרית רשת מטיטניום אשר אמורה לטפל ובעיה וכמו כן לפתור את בעיית 3 החורים. לשאלתי, האם אפשר להיום בטוחים כי אכן החורים כולם יסתמו והאם פעולה זו לא תגרום למוגבלות כלשהי בחייה היום יומיים של אימי. אשמח לקבל תשובך בהקדם. מרינה

01/02/2001 | 21:24 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אני מנח שהחור היה במחיצה בין העלייות. לאחר הפעולה אני מניח שהמצנתר עשה הזרקה נוספת וראה אם יש שארית "חור" המאפשר מעבר בין העליות. ובהמשך אפשר יהיה לעשות אקו לב לראות אם יש שארית "חור". לפחות אפשר יהיה לראות אם יש חור גדול. וגם אם נשאר חור קטן מאוד (כזה שלא רואים אותו) אין לכך משמעות על מהלך החיים. כמובן שהיא תצטרך להמשיך להיות במעקב קרדיולוג. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה