לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/01/2001 | 22:42 | מאת: דודו

בן 54. לפני 5 שנים עברתי צינתור - בלון לסילוק סתימה בעורק. מאז נוטל קרטייה וסימוביל. עד לפני חצי שנה נטלתי גם אוסמו-אדאלאט, אך בהמלצת הקרדיולוג הפסקתי. בשבוע שעבר חליתי בסינוסיטיס ובבדיקה אצל הרופא נתגלה שישי לחץ דם 166/110. בעבר הנורמלי אצלי היה 130/90. כתגובה קבלתי אוקסאר. מה קורה עכשו? זה יישתפר? מעבר לתרופה אני צריך דייאטה? מותר קפה? תודה

22/01/2001 | 10:31 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אני מקווה שזה יאזן לך את לחץ הדם... כי ללא ספק יש לך לפחות נטייה ליל"ד. ערכים של 110 דיאסטוליים - מסמן יל"ד ! ומותר הכל להוציא הרבה מלח, ומאכלים שומניים מאוד וכו'. ומה יהיה ? נראה .. העיקר שלחץ הדם יהיה מאוזן תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה