הקשר בין קומדין לתזונה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/01/2001 | 19:14 | מאת: עדינה בכר

אני דיאטנית, יש לי פציינטית בקופ"ח כללית שעקב פרפור פרוזדורים התחילה טיפול בקומדין, בהנחיות שקיבלה מאחות קופ"ח מצויין שעליה להימנע ממזונות עשירים בויטמין K לי ידוע שמדובר בעיקר בירקות עליים כמו כרוב, חסה ותרד וכן ביצים, כבד, חמאה, ברשימה שקיבלה הופיע גם מלפפון לא קלוף, מכיוון שהיא אוכלת כמות גדולה של ירקות כמו כרוב סיני, קישואים, שורש סלרי ופטרוזיליה אני מעוניינת לדעת האם צריך להגביל אותה גם בירקות אלו.

09/01/2001 | 22:09 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כללית לא צריך להגביל אף אחד בכלום, כל זמן שהדיאטה ממש מאוזנת. לכל היותר, לאוכלי הכרוב נותנים יותר קומדין. מה שחשוב הוא לשמור על כמויות זהות וקבועות של אותו מזון. אני נותן דוגמא את עצמי - מאז התיכון הדיאטה שלי קבועה... כלומר, גם ללא חשיבה בכיוון אני אוכל פחות או יותר את אותם המאכלים.... ככה גם רוב האנשים בעולם. מה שאסור הוא לעשות קפיצות ושינויים בסוגי המזון - זה יכול להקשות מאוד על איזון מינון הקומדין. כנל גם לגבי תרופות. יש כאלו המגבירות ויש כאלו במקטינות את אפקט הקומדין, ועדיין מותר לתת אותם, צריך רק לדעת על איזה תרופות מדובר, לצפות לשינויים ובהתאם להתאים את מינון הקומדין. ותיהיינה תקופות בהן צריך יהיה לבדוק לעיתים קרובות יותר... ככה זה עם קומדין. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה