"החסרת פעימה" + כאבים בלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/01/2001 | 14:08 | מאת: ב.ג.

שלום, אני צעיר בסביבות ה-20, רזה,כ-180 ס"מ,בריאותי תקינה (מלבד G6PD),לא מעשן. לאחרונה אני חש בתופעה מוזרה של מעין "החסרת פעימה" או "פעימה שלא במועדה" בלב למשך שבריר שניה. התופעה אינה סדירה ולעיתים אינה מתרחשת במשך שבועות או מתרחשת מס' פעמים ביום. בנוסף לכך (וללא כל קשר תזמוני לתופעה הקודמת) אני חש כאבים בלב (דקירות) שלעיתים מלוות בהקרנה לכתף השמאלית - שוב תופעה זו אינה סדירה ונמשכת שניות - דקות. עברתי בדיקת א.ק.ג. תחת מאמץ ונמסר לי שהיא תקינה לחלוטין - יש לציין שבמהלך הבדיקה לא הרגשתי בתופעות הנ"ל. האם עלי לערוך בדיקות נוספות? ומה יכולה להיות הסיבה לתופעה זו? האם עלי לשנות את אורח חיי לבינתיים( להפסיק בצריכת קפאין ו/או מאכלים בעלי שיעור כולסטרול גבוה/להפסיק פעילות גופנית). בתודה מראש, ב.ג.

06/01/2001 | 14:37 | מאת: ב.ג.

בהמשך להודעתי הקודמת אבקש לציין כי בנוסף אני מרגיש בדופק לב חזק מאוד ומודעות רבה לפעימות הלב יחסית למצב הרגיל (שוב תופעה זו אינה קשור ל-2 התופעות שתיארתי מקודם מבחינת התזמון). תודה!

06/01/2001 | 20:54 | מאת: ד"ר אילן קיציס

באמת, לאחרונה יש המון שאלות דומות (ותשובות שלי) ממש בעניין זה. אנא עיין פדפים קודמים תודה

06/01/2001 | 23:29 | מאת: שגית

שלום, כאחת שסובלת מהתופעה שנים רבות, התופעה נקראת פעימה מוקדמת. כדאי שתבצע בדיקת אקו לב - בדיקה פשוטה כדי לגלות את מצב מסתמים (שסטומים) בלב ואת מבנה הלב. אצלי יש צניחה קלה של העלה המיטרלי. ואולי מזה נגרמות הפעימות המוקדמות. אתה יכול לבצע בפרום "חיפוש" ולרשום את המילים "פעימות מוקדמות" ולקרוא את כל החומר בנושא. באופן עקרוני התופעה לא מסוכנת.

06/01/2001 | 23:31 | מאת: שגית

שלום, כאחת שסובלת מהתופעה שנים רבות, התופעה נקראת פעימה מוקדמת. כדאי שתבצע בדיקת אקו לב - בדיקה פשוטה כדי לגלות את מצב מסתמים (שסטומים) בלב ואת מבנה הלב. אצלי יש צניחה קלה של העלה המיטרלי. ואולי מזה נגרמות הפעימות המוקדמות. אתה יכול לבצע בפרום "חיפוש" ולרשום את המילים "פעימות מוקדמות" ולקרוא את כל החומר בנושא. באופן עקרוני התופעה לא מסוכנת.

מנהל פורום קרדיולוגיה