איסכמיה ולחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/01/2001 | 02:08 | מאת: יוסי אורגד

אני בן 50 וסובל מאיסכמיה, יש לי כולסטרול 320 וטריגליצריד 1000. עברתי צינטורים והשתלת תומכי עורק. לחץ הדם הממוצע אצלי הוא 180/115. שאלתי היא האם האיסכמיה והשומנים הגבוהים בדמי הם הגורם ללחץ הדם הגבוה. בתודה יוסי

06/01/2001 | 20:57 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לא זה הפוך,,, לחץ הדם הגבוה ושומני הדם הם הגורם למחלת הלב שלך. וזה כל כך חשוב לאזן גורמי סוכון אלו. וזה אפשרי. בקושי אבל לרוב אפשרי. תודה

06/01/2001 | 21:12 | מאת: יוסי אורגד

לד"ר אילן תודה עבור תשובתך. ברשותך באותו נושא אבקש הבהרה נוספת. ידוע לי שלחץ דם גבוה גורם למחלות לב וכו'. אולם האם אין כאן כדור שלג שעקב האיסכמיה גם לחץ הדם עולה יותר , וכן הלאה. בברכה יוסי

מנהל פורום קרדיולוגיה