החלפת מסתם אאורטלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/12/2000 | 15:44 | מאת: שני

ד"ר שלום, ברצוני לשאול לגבי ניתוח להחלפת מסתם אאורטלי. האם יש טכניקות שונות לביצוע הניתוח? הכוונה היא לא לשיטת "רוס" אלא להחלפת מסתם רגילה. האם הניתוח כרך בפתיחת בית חזה מלאה? האם ההחלמה ממושכת? תודה.

23/12/2000 | 18:20 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כן. אפשר להשתיל מסתם תותב מתכתי או תותב ביולוגי. אפשר עם פתיחת בית החזה דרך עצם החזה (לרוב זה מה שעושים), וקיימת אפשרות (לא מקובלת עדיין) לפתוח את בית החזה מהצד. אך אין הבדל משמעותי בין תכניקות אלו, להוציא הקטע האסטטי _מיקום הצלקת). ההלמה לרוב די מהירה. אך יתכנו סיבוכים שיאריכו את תקופת ההחלמה. וכמובן יש סיבוכים קשים כדוגמת שבץ מוחי ועוד. לרוב ההצלחה בניתוחים אלו טובה מאוד. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה