קצב לא סדיר בפעימות הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/08/2000 | 09:30 | מאת: elena

שלום, אני בת 62, בריאה בדרך כלל.- קצת יתר לחץ דם, מטופלת באוסמואדלט 30. בינואר האחרון קמתי בבוקר עם פעימות לב לא סדירות. כיוון שבמרפאה המקומית לא היו שקטים, קראו לאמבולנס. אלה לא רצו לקחת אחריות, וכך הגעתי למיון בבית החולים. נשארתי להשגחה, יום וחצי, ושחררו אותי הביתה, אחרי שקיבלתי שם, חד-פעמית, 4 כדורים ביחד, שסידר לי את הכל (אתה לבטח יודע במה מדובר...). כמובן שזה גרר אחר-כך בדיקות אין ספור, בהן התגלה שהכל תקין בלב. אבל, רופאת המשפחה החליטה, עקב האירוע, להוסיף לי את התרופה "כרטא", לדילול הדם. שמא יהיה איזה קריש-דם. אם הכל בסדר אצלי, ואין לי היסטוריה של מחלות לב במשפחה, למה כל התייחסות הזאת? האם יכול לחזור? זה אומר שאני חולת-לב? זה מסוכן? תודה רבה, Elena

12/08/2000 | 21:43 | מאת: ד"ר אילן קיציס

מה שהיה לך זה ככל הנראה פרפור פרוזדורים וקבלת כדור הנקרא ריטמקס במינון של 150 מג' X 4 - ביחד. רוטינה מוכחת ויעילה. וזה סידר לך את הקצב. הסיבה השכיחה ביותר לפרפור (ויש רבו מאוד) היא יל"ד לא מאוזן היטב. קרטיה היא תרופה המונעת מחלה בכלי הדם (נקרא לזה צינורות הדלק) ול היתה בעיה במערכת החשמלית (או חוטי החשמל) ... קרוב אבל לא ממש קשור. קרטיה את אולי צריכה לקחת למניעה של מחלה בכלי הדם - אם יש לך את גורמי הסיכון המתאימים. בקשר לפרפור הפרוזדורים הייתי ממש מתאמץ לאזן לך את לחץ הדם הכי טוב שאפשר. ואולי לעשות אקו לב לראות אם הלב לא עבה (היפרטרופיה). תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה