קרדיולוגיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/12/2000 | 14:37 | מאת: אילת

כתוצאה ממונונוקליאוזיס, קיבלתי מיוקרדיטיס מה הקשר? ומה הקשר בין אי ספיקת הלב לאי ספיקת הכליות (מימת)? וכיצד מתגברים על זה?. תודה אילתית

10/12/2000 | 20:10 | מאת: ד"ר אילן קיציס

מיוקרדיטיס ויראלית, הוא מצב בו הלב נפגע (במנגנון לא לחלוטין ברור) כתוצאה מהזיהום הויראלי. זה יכול לקראת בכל מחלת וירוס אבל יש כאלו יותר אופיניים - EBV הוא אחד מהם (הוירוס הגורם למונונוקלאוזיס). הפגיעה יכולה להיות חדה מאוד וקשה, בינונית, או קלה מאוד - ברוב המקרים אין פגיעה בכלל. הפגיעה יכולה לעבור לחלוטין או להשאיר נזק שארי ללב. כתוצאה מהנזק ללב יכולה להתפתח אי ספיקת הלב - כלומר, הלב עובד ]חות טוב. ואז מופיעים הסימנים של אי ספיקת הלב - עייפות, קושי בביצוע מאמצים, צבירת נוזלים 0כולל מיימת בבטן) ועוד סימנים אחרים. הטיפול הוא כמו בכל חולה אי ספיקת הלב - ללא קשר לסיבה. תרופות. ןמעקב. לראות לאן זה מוביל... כאמור הכל יכול לחלוף או להשאיר מידה מסויימת של נזק לשריר הלב. וצריך לעשות בדיקות הדמייה המראות את תפקוד הלב - לרוב, אקו לב ומיפוי לב עם טכנציום. תודה על תשומת הלב אשמח לענות על עוד שאלות אם יהיו לך עוד פרטים

מנהל פורום קרדיולוגיה