טיפול בהפארין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/12/2000 | 16:34 | מאת: Aml

לפורום השאלות שלום, בת משפחתי מטופלת ב- Coumadin לדילול הדם לתקופה ממושכת עקב קרישי דם שנוצרו לאחר שעברה תאונה. עליה לעבור טיפולים שונים הכרוכים בדימום אפשרי ( כגון טיפולי שיניים, ועוד) ולצורך כך אומרים לה שעליה להפסיק עם ה-Coumadin לתקופת הטיפולים (שיכולים לקחת מספר שבועות) ולעבור להפרין דרך הוריד. תקופת הטיפול בהפרין קשה עבורה, גם נפשית וגם מעשית-פיזית. היא כבר היתה בסרט הזה לפני זמן מה. ידוע לי מדוע צריך לעבור להפרין ואיני זקוק להסבר על כך. שאלתי: שמעתי שיש טיפול אחר כדי לסתור את השפעת ה- Coumadin. אם כן- מהו, כיצד הוא ניתן, ומה השיקולים הרפואיים להעדפתו/ אי העדפתו על הטיפול בהפרין ? מודה מאד על תשובתכם, Aml

10/12/2000 | 20:19 | מאת: ד"ר אילן קיציס

יש תחליף CLEXAN - זהו חומר נהדומה להפרין. נותנים אותו בזריקות תת עוריות (כמו אינסולין). יש לו אפטק אף טוב יותר מאשר להפרין. קל ופשוט. מספר ימים לפני הטיפול מפסיקים קומדין, עוברים לקלקסן. ביום יומיים לפני הטיפול מפסיקים קלקסן, מטפלים בשיניים, וכאשר סכנת הדימום חלפה, מתחילים שוב קומדין וקלקסן. כאשר ה - INR עלה לערכים הרצויים, מפסיקים קלקסן. זהו. כמובן שיש מצבים בהם צריך הפרין לוריד (בבעיות מסתמים תותבים). לך לקרדיולוג. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה