תרופות להורדת כולסטרול / טריגליצרידים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/12/2000 | 00:27 | מאת: אבי

אבקש את התיחסותך לכתבה שפורסמה בעיתון ידיעות אחרונות ובה , תחת הכותרת "התרופה שנלחמת בכולסטרול " ישנה התיחסות לתרופות הבאות : פראבקול , מבאקור , בייקול , זוקור , ובעיקר ליפיטור אין בכתבה / סקירה התיחסות לתרופות כמו - ליפידל , סימוויל ? שאלתי האם התרופות האחרונות אינן טובות דיין ? האם התרופות "החדשות" כלולות בסל הבריאות ? בהתאמה לאילו נתונים יש העדפה לבחור תרופה מסוימת מבין המבחר העומד לשרותנו.? רמת הכולסטרול שלי משתנה בין 250 - 320 , והטריגליצרידים בין 280 -440 תקופה של חודשיים שלושה ניסיתי להשתמש בליפידל אך ללא שינוי מהותי. אשמח לקבל את תגובתך

07/12/2000 | 00:38 | מאת: ד"ר אילן קיציס

תרופות מקבוצת הסטטינים טובות להורדת כולסטרול. גם המינון חשוב. יש תרופות יותר פוטנטיות ויש פחות. לא הוכח שתרופה אחת טובה מהשניה (להוציא החוזק ועל כן המינון הנדרש). בכל אופן הכולסטרול שלך לא מאוזן. לך לקרדיולוג שלך לאיזון. זה חשוב מאוד. לא קורא ידיעות בתור reference. תודה על תשומת הלב

07/12/2000 | 09:25 | מאת: אבי

עד לאחרונה את ההנחיות לגבי בחירת סוג התרופה והמינון קיבלתי מרופא המשפחה . האם להבין מתגובתך שמומלץ לגשת לרופא קרדיולוג ?

מנהל פורום קרדיולוגיה