קרדיוליפין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

03/12/2000 | 18:13 | מאת: סמי מ

בבדיקה שנערכה לי נמצא שנוגדן מסוג קרדיוליפין ad בערכים גבוהים מ 0-10 יש לי 12.48 מה זה אומר לגבי . תודה

03/12/2000 | 20:11 | מאת: ד"ר אילן קיציס

חשוב באיזה הקשר זה נבדק. אפ יש לך חשד למחלת קולגן (רקמת חיבור) כמו לופוס או אחרת אז זה יכול לחזק את האבחנה, אך אם זה נלקח "סתם", כבדיקה בודדת ללא קורלציה קלינית מתאימה, לבדיקה אין משמעות. כללית זאת בדיקה אחת מיני רבות המבטאת מצב בו הגוף, יותר ניגדנים נגד איברים שונים בגוף - מחלה אוטואימונית. אשמח לענות אם יהו לך עוד פרטים תודה על תשומת הלב

05/12/2000 | 15:16 | מאת: סמי מ

בהמשך לבדיקה נשלחתי למרפאת קרישה להמשך יעוץ האם זה מצביע על בעיה בדם כי הבדיקה היתה לאחר תלונה של לחצים בחזה תודה ד"ר אילן קיציס כתב/ה: > > חשוב באיזה הקשר זה נבדק. אפ יש לך חשד למחלת קולגן (רקמת חיבור) > כמו לופוס או אחרת אז זה יכול לחזק את האבחנה, אך אם זה נלקח > "סתם", כבדיקה בודדת ללא קורלציה קלינית מתאימה, לבדיקה אין > משמעות. כללית זאת בדיקה אחת מיני רבות המבטאת מצב בו הגוף, יותר > ניגדנים נגד איברים שונים בגוף - מחלה אוטואימונית. > אשמח לענות אם יהו לך עוד פרטים > תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה