ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/11/2000 | 22:58 | מאת: נירית

ד"ר קיציס שלום, * מה ההבדל בין חיבור מעקף end to side לבין side to side ? *האם ידוע לך על הבדלים בשיקום, לאחר ניתוח מעקפים, כפונקציה של מספר המעקפים שבוצעו ו/או מספר כלי הדם שנלקחו כמעקפים? * האם ידוע לך היכן אוכל למצוא חומר בנושא זה ומאמרים בנושא פיזיוטרפיה לאחר הניתוח? בתודה מראש!

18/11/2000 | 11:14 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אלו מונחים טכניים המתארים את החיבור בין הצינורות (העורקים הכליליים והמעקף) - צד לצד = כשמו כן הוא. בשתי הצינורות יוצרים פתחים המחוברים בינהם בצד. כאילו בהשקה סוף-לצד = כאשר סוף הצינור (המעקף) מחובר לצידו של הצינור האחר, כמו אנכים. עם ציור זה יכול היה להיות מאוד ברור. ... תנסה לדמיין. לעיתים כותבים ניתוח מעקפים X5. הכוונה למספר ההשקות ולא למספר הצינורות (עורקים או ורידים בהם השתמשו). כלומר עורק או וריד המשמש למעקף יכול להתחבר לשני עורקים כליליים, למרות שמדובר במעקף אחד הוא יקבל את ההגדרה "X2", וכן הלאה. הכל תלוי במיקום וכמות ההצרויות בעורקים הכליליים. אין כל משמעות למספר ההשקות או המעקפים בכל הנוגע לשיקום החולה.

מנהל פורום קרדיולוגיה