תוצאות אקו לאחר החלפת מסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/11/2000 | 17:14 | מאת: קובי

ד"ר קיציס שלום אמי עברה ניתוח להחלפת מסתם האורטאלי, להלן תוצאות האקו האם הן תקינות? אקו לאחר חודשיים של הניתוח:חדר שמאל גודל תקין, התכווצותו הגלובלית סדירה,דפנותיו אינן מעובות. מסתם מיטרלי תקין,בעמדה האורטאלית מסתם תותב שקשב להעריך תפקודו לפי הסקטור. פרוזדור שמאל תקין, הסמפטום מעט ירוד בהתכווצותו{ממצא פוסט ניתוחי}. דופלר: שיא מפל הלחצים על המסתם האורטאלי התותב 25 מ"מ כספית,ללא עדות לדליפתו. זרימה מיטרלית וטרקוספידלית תקינה. end diastole52 lv posterior10 left atrium area18.5 aortic root35 left atrium36 septum thickness10

15/11/2000 | 19:53 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אלו תוצאות מצויינות ממש. החדר השמאלי טוב והמסתם לא דוךף והגרדיינט על פניו פיזיולוגי לאחר ניתוח (כלומר נפתח היטב). יופי תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה