תאונת עבודה - מכת חשמל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/11/2000 | 15:30 | מאת: אוחיון דוד

לד"ר אילן קיציס שלום, אני בן 44 ונפגעתי בתאונת עבודה בתאריך 31/8/99, במפעל מתכת בו עבדתי כחשמלאי. עקב טעות אנוש של החשמלאי שעבד איתי ותקלת אבטחה חשמלית, קיבלתי מכת חשמל במתח 12,000 וולט. כתוצאה מכך נגרמו לי כוויות באמת יד ימין, שפגעה בשרירים ובעצבים של היד, כוויה עמוקה בבטן וכוויות בכריות כפות הרגליים. כמו כן כתוצאה מההתחשמלות נזרקתי לאחור וראשי נחבט בדלת המתכת של ארון החשמל שבתוכו שהיתי. כתוצאה מכך נפצעתי בראשי (חתך גדול). פוניתי בנט"ן לבי"ח ברזילי באשקלון, עשו לי CT שהיה תקין והוכנסתי לניתוח. לאחר הניתוח שכבתי בטיפול נימרץ 4 ימים, במהלכן בוצע ניתוח נוסף. משם הועברתי למח' כירורגית ולאחר מכן למח' אורטופדית. שם עברתי ניתוח השתלת עור באמת ימין. בשלב זה עברתי ביזמתי לקפלן להמשך ניתוחי פלסטיקה וכירורגית יד וטיפולים. עד כאן הרקע (איתך הסליחה אם זה ארוך). בחודש דצמבר 99 כשהייתי בקפלן בבדיקה וטיפול הרגשתי דופק מהיר ביותר באזור החזה, חולשה, סחרחורת וכמו גל שמתפשט מהחזה לכל הגוף. הייתי משוכנע שאני מקבל התקף לב. הרגשתי רע מאד , לא יכולתי לעמוד על הרגליים ושני חיילים שהיו שם פינו אותי לחדר המיון. בחדר המיון בדקו לי לחץ דם ו- AKG שנמצאו תקינים. לאחר כשעתיים התאוששתי מעט וחזרתי הביתה. חשבתי שזה ארוע חד פעמי. לפני כחודש וחצי שוב עברתי ארוע כזה. רופא שהגיע הביתה נתן לי זריקה להורדה קלה של לחץ הדם (80/140), וטיפות להרגעה. לאחר שבועיים זה קרה לי שוב בלילה (לא יכולתי לישון עד הבוקר). למחרת בדרך למרפאה זה שוב קרה לי. במרפאה בדקו לי לחץ דם ו- AKG שהיו תקינים. הרופאה טענה שזה נובע כנראה מלחץ נפשי. היא רשמה לי את התרופה: קלונקס במינון של כדור פעמיים ביום. חשוב לציין שבכל התקופה האחרונה אני מרגיש כאב קבוע בחזה שמתחזק ונחלש לסירוגין הרגשת כבדות ולפעמים קשיים בנשימה. שאלתי היא מה היא האבחנה שלך, האם הטיפול לדעתך מתאים? שאלה חשובה יותר הים האם מכת החשמל שעברתי יכולה היתה לגרום לנזק כלשהוא בלב שלא בא לידי ביטוי בבדיקת לחץ דם ו- AKG.? אם כן אילו בדיקות אתה יכול ליעץ לי לעשות והיכן. האם יכול היה להגרם ללב נזק שבה לידי ביטוי רק לאחר מספר חודשים? אני שוב מתנצל על "הסיפור" הארוך, אבל התשובות חשובות לי ביותר. בתודה ובברכה. אוחיון דוד.

14/11/2000 | 21:02 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לא נראה לי שזה קשור לתאונה שלך, לפחות לא באופן ישיר. יתכן שיש תלונות כאלו שאין להן הסבר פיזיולוגי חד משמעי. אם כל הזמן האקג שלך ולחץ הדם תקינים בזמן המאורעות, זה שולל כמעט בודאות רפלקסים שונים אשר יכולוים להוריד את לחץ הדם ו/או הדופק ולגרום לתחושות דומות לאלו שתארת. לכן רוב הסיכויים הם "שזה לא מהלב". אנטי לא יודע להסביר את מהות ומנגנון התחושות. אני יכול להניח שזה בגלל כל מה שעברת - וללא יכולת התמקדות יותר ספציפית. בכל אופן טוב שכל הזמן האקג מראה שהכל תקין... לפחות זה שולל בעיה ללבית. סליחה שלא יכולתי לעזור יותר. אני גם לא רואה שום פסול לקחת תרופות להרגעה אם קיים מצב מתאים. תודה על תשומת הלב

28/11/2001 | 15:27 | מאת: שי

עברתי תאונה דומה, תופעות מוכרות לי ....נראה לי שיש קשר האם יתכנו נזקים פנימיים ,כגון רכמות פגומות וכדומה שלא יחזרו לעצמם, האם יתכן נזק עתידי שלא ניתן לצפות אותו?

מנהל פורום קרדיולוגיה