אוושה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/11/2000 | 15:56 | מאת: עינת

שלום רב, רופא המשפחה שלח אותי לעבור בדיקת אקו עקב אוושה שקיימת אצלי כבר 20 שנה (לאחר שחליתי בסקרלטינה). על פי ההפניה הוא שמע אוושה סיסטולית 2/6 ב- A2 וגם דיאסטולית2/6-1 ב-A2. אין לי מושג מה זה אומר. בשבוע הבא אעבור את הבדיקה, אך רציתי לדעת אם יש סיבה לדאגה וממה כדאי לי להמנע. תודה רבה

07/11/2000 | 18:15 | מאת: adi

עינת שלום, אני חובשת. לדעתי, אם את נושאת את האוושה במשך עשרים שנה, ואת מרגישה בטוב, את בשקט יכולה לשאת אותה עוד עשרים שנה ויותר מזה. תודה. עדי

07/11/2000 | 21:39 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בנתים לא לדאוג. האקו יענה על השאלה, כיצד מתפקדים המסתמים שלך. אשמח לשמוע על האקו תודה

21/11/2000 | 16:54 | מאת: יעקב

שלום דוקטור אילן קיציס רופאת ילדים ונוער בעת בקשה לאשור שמוש בחדר כושר שמעה בסטטוסקופ אוושה אצל בני בן 15.5 מעולם אף רופא לא שמע אוושה. בדיקת א.ק.ג. בסדר גמור. הנער נשלח לרופא קרגיולוג אבל הטור אליו רק בעוד חודש. שאלתי מהי אוושה והאים יש מקום לדאגה? האים הוא יוכל ללכת לחדר כושר? בריאותו תקינה לחלוטין והוא בכושר טוב. תודה.

מנהל פורום קרדיולוגיה