הצרות עורקים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/11/2000 | 23:14 | מאת: ישראל י.

ערב טוב מה הסכויים (כמובן לפי הסטטיסטיקה שיש בידכם) לעבור שוב התקף לב אני בן 56 לאחר נתוח מעקפים לפני 5 שנים - מטופל בנורמלול, אביטול, אספירין,ליפיטור וכמובן משתדל לשמור על דיאטת דלת שומנים וסוכרים. הולך יום יום לעבודה ובחזרה ברגל (5 ק"מ לכל כוון). עובד עבודה פיזית אפשר לומר וחי עם זה בכיף למרות ששאלתי קצת (הרבה)טפשית - אשמח אם תענה תודה

07/11/2000 | 13:16 | מאת: ר.ע

לישראל אם הנושא מטריד אותך יש בבית החולים אסף הרופא קבוצה לשיקום חולי לב המנוהלת על ידי דר דני קרת . והוא מדריך כיצד למנוע הישנות המחלה . נסה לשוחח איתו בטלפון תוכל לקבל רקע .

07/11/2000 | 21:47 | מאת: ד"ר אילן קיציס

שאלה לא טפשית. לחולי אוטם יציבים לאחר "תיקון" הבעיה על ידי ניתוח (או בלון) לפני שנים יש סיכוי יותר גבוה לאוטם חוזר מאשר אצל האוכלוסיה הכללית, אך סיכוי זה לא גבוה מאוד - משהו כמו אחוזים בודדים לשנה. כמובן שטיפול אופטימלי בכל גורמי הסיכון יפחית את הסבירות. בנתיי, עצתי לך להמשיך במה שאתה עושה. עושה הרושם שזה טוב לך. בכל אופן, גם אם אתה מרגיש מצויין אני ממליץ לך מעקב תקופתי רוטיני קבוע אצל קרדיולוג. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה