ניתוח לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/06/2000 | 10:37 | מאת: רויטל

רציתי לשאול לגבי אחוזי ההצלחה של ניתוח החלפת שיפוץ של השסתומים בלב + היפוך קצב הלב. כמו כן לגבי זמן ההתאוששות והשיקום. אודה לך מאוד אם תספר לי קצת על מהלך הניתוח(משך זמן...). מדובר בגבר בן 55 הסובל מאי סדירות בקצב הלב שנוטל כדורים - לדילול הדם ,כלוסטרול,קומדין וכו".

23/06/2000 | 10:55 | מאת: ד"ר אילן קיציס

את מתכוונת להחלפת המסתם !? איזה מסתם ? מיטראלי או אורטאלי ? ומה המחלה הבסיסית ? בכל אופן אם הלב תקין ורק המסתם חולה - בניתוח להחלפת המסתם אחוזי התמותה נמוכים מאוד בערך 1-3% וגם זה תלוי מאוד בעוד הרבה גורמים. חשוב גם מהי המחלה הבסיסית של החולה... חשוב מאוד. אשמח לענות על עוד שאלות אם תוכלי למקד קצת יותר את השאלה. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה