צריבה svt

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/03/2002 | 15:44 | מאת: אורית

שלום ד"ר קיציס אני בת 42, עברתי צריבה מוצלחת אצל פרופ בלסן ממרפאת הפרעות קצב באיכילוב לפני כשנה, בגלל svt . מאז לא חזרו ההתקפים, למעט פעם או פעמיים שהרגשתי שזה חזר לכמה שניות בודדות והפסיק . האם יש סיכוי שההתקפים יחזרו למרות הצריבה והסרת התאים המפריעים ? אם זה יחזור מה עלי לעשות באותו הרגע ? בעבר הייתי לוקחת איקאקור או דרלין . שאלה נוספת, האם לאדם שסבל מהפרעה זו יש סיכוי רב יותר ללקות בדום לב, למרות שביצעתי את כל הבדיקות הדרושות כולל בזמן הצריבה (בעת החדרת הצנתר) ? אודה לתשובותיך בברכה. אורית

02/03/2002 | 11:44 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אין חשש לדום לב. לפחות לא בגלל מה שעברת. אם ההתקפים יחזר תפני שוב לבלהסן. אני הייתי עושה הולטר לראות אם יש התקפים אמיתיים או שמה את רק מרגישה את הלב דופק... כן אפשר לעיתים לקחת כדור דרלין אבל זה לא פטרון אם אכן קיימת בעייה (ואת זה עדיין כלל לא הוכחנו) תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה