בעיית לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/02/2002 | 10:00 | מאת: משה א.

אני בן 57 סובל מבעיות לב. עברתי מס' בלונים וצינטורים. עד היום לא סבלתי מבעיות לחץ דם, לפני שבוע אושפזתי בבה"ח מאחר והיה לי לחץ בחזה. השתחררתי לאחר מס' ימים וחזרתי לעבודתי. היום שוב חשתי לחץ בחזה, הלכתי לבדיקה א.ק.ג , הבדיקה היתה בסדר, אך לחץ הדם היה גבוה 160/90 ויש להדגיש כי לא סבלתי בעבר מלחץ דם גבוה. הייתי מעוניין לדעת איך אפשר להוריד את לחץ הדם מבלי להשתמש בתרופות, מאחר ואני נוטל תרופות ללב באופן קבוע. והאם יש קשר לזה שאני משתמש בטבק באופן קבוע.

02/03/2002 | 12:01 | מאת: ד"ר אילן קיציס

חשוב מאוד (מאוד) שלחץ הדם יהיה מאוזן. יש שיטות "טבעיות" להורדת לחץ הדם אבל ככלל הן לא יעילות מאוד ולרוב נכשלות. אז חשוב איזה תרופות אתה לוקח ואיזה מינונים. אני כמעט בטוח שאפשר יהיה לאזן את לחץ הדם שלך. וזכור... מה אתה רוצה!? אתה רוצה לחיות הרבה וטוב... אז אם התרופות ליל"ד מאריכות את החיים ומפחיתות את הסיכויים לאוטם חוזר - זה טוב ואם הן לא גורמות לך תופעות לוואי - לך על מה שהוכח כצועיל - היתר סיפורים בראש שלנו. תחשוב על זה ככה תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה