הומוססטאין + GPT ............

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/01/2002 | 19:50 | מאת: אילן

רציתי לדעת מה בודקים בהומוססטאין ?????? אני בן 26, לפני כ 4 שנים עברתי צינתור לב ומצאו שיש לי עורק סתום ( LAD ) + בלון + STAND אני עד היום מטופל בקומדין ( עושה פעם בשבוע INR ) מיקרופרין וסימוביל. וכל חצי שנה אני עושה בדיקות ( כולסטרול , תפקודי כבד , וכ'ו ) הבדיקות האחרונות שעשיתי ( שבוע שעבר ) הראו שהכל בסדר חוץ מדבר אחד שאני לא סגור עליו זה הבדיקה הזאת GPT שיצאה לי קצת גבוה ( 52 ) , הטווח הוא (40-00 ) האם זה בגלל הכדורים מה עלי לעשות ואם יש איזה שהוא סכנה (מה פשר הבדיקה הזאת ) ????????? אודה על תשובתכם בהקדם.............. שבוע טוב אילן

20/01/2002 | 22:58 | מאת: ד"ר אילן קיציס

GPT ברמה מוגברת כל כך מעט לא מהווה בעיה ולכן לא צריך ישר להאשים את התרופות - נכון, צריך לעקוב על ידי בדיקת דם חוזרת כעבור מספר שבועות. לרוב הרמה תתיצב בנורמה ואנחנו לא נדע לעולם ממה הייתה העלייה הלא משמעותית הזאת. הומוציסטאין הוא חומר בדם (ולא אנסה אפילו להסביר איך הוא נוצר - מורכב מדיי), אשר אם גבוה במיוחד הוא גורם סיכון למחלת כלי דם ואטמים ופקקת בורידים ועוד. היות שאתה כל כך צעיר וכבר לאחר סטנט, חשב טוב מי שחשב שצריך לעשות בדיקות גם לחומר זה. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה