השתלת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/01/2002 | 00:14 | מאת: HERA

ד"ר קיציס שלום, אבא שלי (בן 47) עבר התקף לב לפני 9 חודשים, שבעקבותיו החדר השמאלי נפגע קשות, וללא אפשרות לטיפול. שבועיים לאחר מכן הוא עבר דום לב, ובעקבותיו הושתל דפיברילטור. מאז הוא נמצא בטיפול של המחלקה לשיקום לבבי בתל-השומר. ביום ה' האחרון הרופא אמר לו, שהוא מכניס אותו לרשימת הממתינים להשתלה, משום שהלב מספק לגוף רק 1/3 מכמות החמצן הנחוצה. שאלתי היא, מה הסיכוי להדרדרות במצב (כיום אבי מרגיש טוב יחסית ותיפקודו סביר ביותר)? האם השתלת לב אכן נחוצה? תודה.

17/01/2002 | 20:07 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אני מניח שאם הוא ברשימת ההשתלות הוא במצב לא טוב ובסכנה. יותר מכך אני לא יודע להגיד. בכל אופן אם זו האופציה הטיפולית היחידה - זה מה שנותר לעשות. לכי על זה תודה

17/01/2002 | 23:28 | מאת: HERA

תודה רבה.

מנהל פורום קרדיולוגיה