בעייה תורשתית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/10/2000 | 09:49 | מאת: shuli

אמא כיום בת 54 סובלת כבר 9 שנים מהתקפי לב וגם עברה כבר 4 אירועים מוחיים שידועים לנו. לפני כשנה לאחר אירוע לב וצינתור נעשו לאמא בדיקות להומוצסטיאין ועוד. ואז אמרו שכל מה שהיא סובלת ממנו זה עקב בעייה גנטית, וצריך שגם הילדים יעשו זאת. אנו 4 אחיות ורק לי בבדיקות יצא שיש לי את זה, פניתי עם הבדיקות לרופא המשפחה והוא נתן לי כדורי חומצה פולית, ואלטרוקסין. שאלתי היא: 1. האם הטיפול אותו אני מקבלת הוא טוב 2. כיצד אוכל לדעת שבאמת לא אחלה כמו אימי. לתשובתך אודה

11/10/2000 | 15:06 | מאת: ד"ר אילן קיציס

המידע שלך לא שלם. את צריכה לעבור בדיקה גנטית הבודקת את הנטיה שלך להיפר-הומוציסטינמיה. יש כל מיני מצבים. יש כאלו שחומצה פולית עוזרת להם ויש כאלו שצריכים גם ויטמין B6. אם החשש אמיתי ומוכח שאצלכם במשפחה רמות ההומוציסטאין גבוהות, אני ממליץ לכם ללכת ליעוץ גנטי. או ליועץ מומחה בתחום זה. תודה על תשומת הלב

01/11/2000 | 10:28 | מאת: shuli

אשמח מאוד אם תוכל להגיד לי איזה בדיקות עלי לבקש לעשות, וכן איזה רופא מתמחה בזה תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה