צינטור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/01/2002 | 12:52 | מאת: נחום

אני בן 48 לפני כחצי שנה עקב כאבים בחזה ואישפוז לצורך השגחה נעשה לי מיפוי לב במאמץ בשיטת ספקט התוצאות היו אק"ג במאמץ לא איסכמיות. תגובה קלינית למאמץ לא איסכמיות. פגם מילוי קל והפיך באופן חלקי בדפנות אינפריורי. אינפרו אפיקלי:איסכמיה איסכמיה קלה בגודל קטן באזור rca קרוב לודאי rpd אוlad דיסטלי. יש אי הסכמה בין רופא המשפחה שלי ובין הקרדיולוג לגבי הצורך לעבור צינטור רופא המשפחה ממליץ והקרדיולוג טוען שאין צורך לקחת סיכון משום שהדבר אינו משמעותי בבדיקת ארגומטריה נמצא הכל תקין באופן כללי אני בריא ולא מרגיש כל הגבלה אבל אני מוטרד. מה דעתך תודה

15/01/2002 | 22:39 | מאת: ד"ר אילן קיציס

סביר להניח שאתה לא חייב צנתור. זאת בתנאי שאכן אתה מרגיש טוב וכל (ממש כל9 גורמי הסיכון של מטופלים היטב. ואתה חייב תרופות למניעה שניונית (כלומר - מחלה מוכחת). מאידך עם תתחיל להרגיש שמשהו לא בסדר או מיחושים טיפוסיים בחזה - תלך לצנתור לב תודה. אבל זכור. ההמלצה שלי לא יכולה להיות אמיתית כיוון שאני לא ראיתי ולא שמעתי אותך וגם לא את הבדיקות תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה