הפרעה בהרפיה - דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/12/2016 | 17:02 | מאת: אביעד

דוקטור שלום רב בן 32, בריא בד"כ שוקל 78 ק"ג. בשנה האחרונה סבלתי מדופק מהיר במנוחה שנע בין 100 ל110 בדקה. נשלחתי ע"י רופא המשפחה לבדיקת אקו לב שנמצאה תקינה בסיכום שלה, אך הופיע בהערות הבדיקה "הפרעה קלה בהרפייה". משם נשלחתי לבדיקת מאמץ שיצאה תקינה שהצביעה על כך שאני בכושר סביר( מטס 13 במשך 10 דקות). מאחר שהמשכתי להתלונן על דופק מהיר במנוחה כפי שציינתי מעלה, ביצעתי גם בדיקת הולטר לב, הולטר לחץ דם ולופ רקורדר שכולן יצאו תקינות פרט לכמה פעימות מוקדמות שהרופא אמר שאינן משמעותיות. ביצעתי בדיקות דם לבלוטת התריס שיצאו תקינות וגם איסוף שתן 24 שעות לבדיקת קטכולאמינים בשתן שגם יצאה תקינה. שאלתי היא, האם לאחר כל הבדיקות האלה שיצאו תקינות עדיין יש סיבה שהדופק המהיר קשות למחלת לב ? האם ההפרעה הקלה בהרפיה שנמצאה בבדיקת האקו לב במנוחה עלולה לגרום לדופק מהיר ? תודה רבה,

17/12/2016 | 10:13 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

הפרעה בהרפייה הוא מימצא שכיח עם גיל, ובמחלות מסויימות. עם זאת תופעה זאת שפירה ולא דורת טיפול. לא ניתן לדון בהרפעה זאת כשמדובר בטכיקרדיאה דופק מהיר, בשל אי דיוק בהערכת תפקדו דיאסטולי. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה