חוסמי בטא כטיפול ראשוני ליתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/12/2016 | 13:57 | מאת: רוני

שלום בן 40, יש לי עודף משקל (שכמובן אני מנסה לשפר), לא מעשן. לחצי הדם שלי משתנים, לפעמים תקין, לפעמים גבולי, ולפעמים גם גבוה. עד לא מזמן נטלתי לוסטרל (ssri) בגלל חרדה, אך הפסקתי את זה כי מאז שהתחלתי שימוש בלוסטרל עליתי הרבה מאוד במשקל (ויש לזה כנראה קשר). אך מאז שהפסקתי את הלוסטרל לחץ הדם שלי עלה, אני לא יודע אם זה קשור, אבל זה המצב. אני אמור לחזור לביקורת לרופא לאחר אקו, ולצערי אני יודע שכנראה איאלץ להתחיל טיפול בלחץ הדם (הוא כבר התחיל לרמוז לי בכיוון) שאלתי היא (כמובן לא במקום ייעוץ רפואי מסודר) האם חוסמי בטא לבד יכולים להתאים לטיפול במקרה הזה, במיוחד לאור העובדה שגם הדופק שלי גבוה, ואולי 2 הדברים קשורים לסטרס הפנימי. ומה מסתדרים כאשר ביום בדר"כ הדופק שלי גבוה, ובלילה הוא יורד (בהולטר שביצעתי בעבר היה דם דופק של 47), והרי החוסמי בטא עצמם מורידים דופק, האם זה לא בעייתי/מסוכן בלילה? תודה

10/12/2016 | 19:04 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

כן באופן כללי - חוסמי בטא קבוצת תרופות הניתנת לטיפול ביתר לחץ דם. לגבי דופק יש לבדוק בבדיקת הולטר קצב לב לגבי יריודת בלילה.... בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה