בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/10/2000 | 16:08 | מאת: שלמה

שלום רב! מהי הבדיקה הזו?על פי איזה עקרון היא פועלת?מה בדיוק היא מודדת? אם הא.ק.ג תקין אז למה מבצעים גם את הבדיקה הזו? תודה וגמר חתימה טובה

09/10/2000 | 21:49 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אקו לב הוא מכשיר אולטרסאונד המראה באמצעוצ גלי קול (ועיבוד מחשב מורכב מאוד), את הלב בזמן שזה פועל. הוא מסתכל על המנוע עצמו, בעוד בדיקת מאמץ מכוונת לגלות הצרויות בצינורות הדלק. זה לא אותו דבר בכלל. באקו ניתן לגלות מחלות במסתמי הלב, דבר שבדיקת מאמץ בכלל לא רואה. אקו לב יראה איך הלב מתכווץ, על כל אזוריו - קידמי, אחורי צדדי ותמחתון. בדיקת מאמץ ממש לא יכולה להגיד כלום על זה. אקו לב יראה האם יש נוזל מסביב ללב... וכו' אני בטוח שהבנת את העיקרון. עושים בדיקה מסויימת כאשר חושדים במשהו ורוצים לאמת זאת או לשלול אפשרות כזו, הכל מכוון על פי המחשבה הקלינית. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה