תוצאות הולטר לב 24 שעות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/11/2015 | 15:27 | מאת: שואל

שלום, בן 30. מאז ומתמיד עשיתי ספורט,בצבא הייתי בשירות קרבי, ולאחר הצבא ועד היום התאמנתי קבוע בחדר כושר ,עשיתי ריצות של 5-8 ק"מ במהירות גבוהה פעמיים שלוש בשבוע ,והשתתפתי במרוצים עירוניים. לאחרונה קניתי מד דופק וראיתי שהדופק עולה ל180 ממש בתחילת הריצה . פניתי לקרדיולוג שנתן לי לעשות הולטר לב 24 שעות ואקו לב במאמץ. תוצאות בדיקת ההולטר 24 שעות הן: סיבת הבדיקה:הפרעות קצב משך הבדיקה: 24:00 קצב בסיסי-סינוס קצב לב מינימלי 51 קצב לב מקסימאלי 180 ממוצע 77 הפרעות קצב חדריות-PVC'S - לא הפרעות קצב על חדריות -PAC'S 1 בודד הפרעות הולכה-לא שינויי ST-לא הערות:לא ידוע על תלונות בזמן הבדיקה. בזמן שהייתי עם ההולטר רצתי ריצת 5 ק"מ מהירה... מהי הפרעת הקצב שהתגלתה? האם היא מסוכנת?האם אני יכול להמשיך לרוץ מרחקים ארוכים במהירות גבוהה?

29/11/2015 | 21:24 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בהתבסס על הנכתב בפנייתך - בדיקה בגדר נורמה. היתה פעימה מוקדמות בודדת ממקור עליתי - דבר זה חסר כל משמעות בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה