דום לב וסרטן הדם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/12/2001 | 15:08 | מאת: סוזי

שלום שמעתי על 3 מקרי דום לב אצל צעירים לאחר שהבריאו מסרטן הדם אם אתה זוכר על השדרנית ספורט והייתה גם אצלי בבית ספר אחת ועוד נער בן 16 שלושתם היו חולים בסרטן הדם בילדות ולאחר שהבריאו נפטרו מדום לב האם יש קשר ? לי אמרו שהטיפול הכימוטרפי וההקרנות החלישו להם את הלב תודה !

28/12/2001 | 18:10 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לא שאני יודע על קשר ישיר. אבל בהחלט זאת מחלה קשה וגם הטיפול אשר יכולה בדרכים רבות לגרום לפגיעה לבבית ו/או ריאתית ובכלל - דבר אשר יכול לגרום בסופו של דבר לדום לב... שגם הוא לא מושג המבהיר את המהלך הפתולוגי שגרם למות החולה תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה