השפעת כדורים נגד חרדה על פעילות הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/07/2014 | 21:23 | מאת: אתי

שלום, האם נטילה ממושכת של תרופות ממשפחת הssri ולעיתים שמוש בתרופת הרגעה (ואבן) מהווה סכנה ללב? האם נטילה לאורך זמן עלולה לפגוע בלב ובתפקודו...? והאם אפשר לשלול בעיה לבבית אם תוצאות של בדיקות אקו לב במאמץ ובדיקות אק"ג הן תקינות

05/08/2014 | 22:07 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אכן תתכן הפשעה שלילית, אך קשורה לתרופות מסויימות, ובמינונים גובים יחסית. על פי ורב, מדובר באפשרות של הפרעת קצב לב, ולאו דווקא הפרעה שלילית על תפקוד הלב. לגבי שאלה שניה - על פי רוב כן בסבירות גובהה, אקו לב במאמץ, אך עדיין יש לזכור בשתנאים האופטימלים של בדיקה , רגישותה (אקו לב במאמץ) בסביבות 70-80%. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה