שריר הלב - תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

02/10/2000 | 22:08 | מאת: פרח

שלום רב, לפני כ- 3 שניםאושפזתי בבי"ח עקב ל"ד גבוה ודופק מהיר מאוד. אובחן אצלי Dilated Cardiomyopathy. אני נמצאת תחת מעקב סדיר של קרדיולוג אחת ל-3 חודשים ומטופלת כיום בנורמיטן 50 מ"ג (כחודש ימים) לפני כן טופלתי ב- VASCASE אשר גרם לי לתופעות לוואי של שיעול טורדני (תופעה ידועה כנראה). מפעם לפעם אני חשה חולשה פתאומית וכבדות בגפיים, לפעמים קושי קל בנשימה. מדידת ל"ד ברגעים אלה מצביעה על עלייה מעבר לנורמה היומיומית שלי (130/80 - 140/85). על פי המלצת רופא, אני לוקחת במקרים שכאלה כדור אחד של Vaben 10 Mg ולאחר כשעה - שעתיים אני רגועה יותר (בהשפעת התרופה מן הסתם) - לחץ הדם שלי חוזר לנורמה וגם הכבדות בגפיים חולפת. למחרת - כאילו לא קרה דבר! לאחרונה קרה לי מקרה מוזר נוסף: לאחר שבדקתי ל"ד (בעזרת מכשיר אלקטרוני אוטומטי) הרגשתי כאילו והיד שעליה הורכב שרוול הבדיקה, נרדמת לי - רק עיסוי אינטנסיבי במשך זמן לא קצר פתר במעט את הבעייה. התופעה נעלמה לאחר כחצי שעה. האם יש הסבר כלשהו לתופעות הנ"ל במיוחד שהן קורות כאשר אני במצב מנוחה ולא לאחר מאמץ כלשהו? בתודה ובאיחולי גמר חתימה טובה.

03/10/2000 | 22:37 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כל מה שכתבת לא ממש עושה לי לדאוג. מאידך אני לא יודע דבר על המחלה הבסיסית שלך - dilated cardiomyopathy. מה מצב החדר השמאלי שלך? מה מקטע הפליטה (במיפוי MUGA), ומה מראה האקו לב. כל אלו ממש חשובים. א. לטיפול התרופתי. ב. אולי זה יכול הלסביר את התלונות שלך. אם הלב התאושש והוא מתפקד טוב... כנראה שלתלונות אין באמת הסבר פיזיולוגי ברור ללב. אולי אלו תופעות לוואי של תרופות? לא בדיוק יכול לנחש. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה