הרחבה בקשת אבי העורקים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/11/2001 | 09:35 | מאת: הורים בחוסר וודאות

שלום רב אני בהריון שבוע 24+ , ולעובר יש הרחבה אנאוריזמטית עם זרימות טורבולנטיות בקשת אבי העורקים של 6.9 מ"מ בבדיקות שנערכו ע"י אולטרא סאונד לא נמצאו מומים נוספים פרט להרחבה דו צדדית של אגן הכליה של 5 מ"מ אני ובעלי עומדים בפני החלטה האם להמשיך בהריון או להפסיקו. מעונינים בכל מידע נוסף לגבי מקרים מוכרים דומים של המום הספציפי הזה ואם ניתן לצפות את המשך הטיפול בבעיה על סמך הסטוריות של מקרים דומים. בתודה . הורים בחוסר וודאות

23/11/2001 | 09:43 | מאת: ד"ר אילן קיציס

היי אני כל כך מצטער. ממש אין לי נסיון עם מומים מולדים מסוג זה, קל וחומר עם מקרים אותם מגלים בזמן ההריון. אני ממש לא יודע. מאידך, אני מציע לך ללכת למומחה נוסף לקרדיולוגית ילדים לחוות דעת שניה. בכל מקרה, ללא קשר למי ראית בפעם הראשונה. ואני ממש בטוח שקרדיולוג זה מומחה ידען ויכולת ההחלטה שלו טובה ביותר. במבוגרים לפחות, 6.9ס"מ היא הרחבה מאוד משמעותית המחייבת ניתוח. היות ולא ניתן לעשות ניתוח כזה אצל העובר... אני מניח שהפסקת ההריון הגיונית. אבל, כאמור, זאת תחושת בטן בלבד. תודה על תשומת הלב - ואני ממש מקווה שמה שלא יהיה - רק טוב יצא לך

מנהל פורום קרדיולוגיה