HOMOCYSTEIN

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/11/2001 | 00:59 | מאת: יעקב

דוקטור נכבד, לאחרונה ערכתי בדיקות סקר תקופתי ולהפתעתי התגלה חסר בVITAMIN B12 תוצאה 70 כאשר הגבולות הינן (138-781) כמו כן HOMOCYSTEIN תוצאה של 19.9 כאשר הגבולות 5-15 . ערכי החומצה הפולית היו בגבול הנורמה 22.5 כקשר הגבולות הינן 6.8 - 38.5. קראתי שערכים גבוהים של HOMOCYSTEIN נגרמים מחסר של ויטמין B12 ויכולים לגרום למחלות לב , בריחת סידן ועוד. האם ערכים אלה מצריכים בירור ? האם המידע שבידי נכון והיכן אוכל לקבל מידע נוסף בברכה יעקב

23/11/2001 | 09:48 | מאת: ד"ר אילן קיציס

הומוציסטאין גבוה הוא גורם סיכון למחלת כלי דם. נכון. זהו מצב תורשתי ולעיתים נגרם על ידי חוסר מולד באנזים הצורך חומצה פולית וויטמין נ12 לפעולתו. אם ויטמינים אלו נמוכים משלימים את החוסר על ידי תוספים. ובכל זאת אני מציע לך ללכת למומחה להמטולוגיה (מחלות דם - הם בעיקר מתעסקים עם מצבים אלו) וגם לעשות בדיקה גנטית (בדיקת דם) לאנזים מסויים. וגם כדי לעשות בדיקות לבני המשפחה מדרגה ראשונה. אתה יכול לקרוא על היפרהומוציסטינמיה באתר זה: http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=1200000 תחפש homocystein תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה