תוצאות הולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/11/2001 | 23:18 | מאת: עידן

שלום ד"ר, אשמח לקבל חוות דעת לגבי הולטר שעשיתי, קצב בסיסי:סינוס בין 48 ל 107 ממוצע 65. הפרעות קצב על חדריות apb's בין 2 ל-144 לשעה עם aberrant conduction . בין השעות 12:00 -13:00 3 אפיזודות קצרות של af עד "35 עם תגובה חדרית עד 160 לדקה סה"כ דקה ו-"17 של af. ארגומטריה שעשיתי תקינה ללא הפרעות קצב,אקו לב תקין ובדיקות דם תקינות. בזמן שאני חש בדופק המהיר אני לוקח כדור הרגעה והדופק מתיצב לאחר זמן קצר. המצב הזה שאני מתאר לך נמשך הרבה שנים עם תקופות רגועות מהפרעות קצב וכעת אני בתקופה פחות רגועה מבחינתי. אני לוקח פאבוקסיל בכמות מינימלית .50 מ"ג מה דעתך לגבי תוצאות ההולטר ? איזה טיפול אתה ממליץ אם בכלל. בתודה מראש על תשובתך.

21/11/2001 | 23:30 | מאת: עידן

ד"ר שלום, שכחתי לציין את גילי 41. תודה על תשובתך

22/11/2001 | 01:41 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בהולטר ראו קטעים של פרפור פרוזדורים, וזה יכול להפוף עם הזמן למצב תכוף יותר ולבסוף אפילו לפרפור קבוע. ואת זה אתה ממש לא רוצה. אני מציע לך ללכת לקרדיולוג שיראה בעינים את בדיקת ההולטר ולא רק את התשובה הכתובה, ויציע לך טיפול מתאים. ולשם כך צריך לקחת בחשבון הרבה פקטורים, כולל בדיקה פיזיקלית, האקג, ההולטר, התלונות שלך, מחלות או מצבים ותרופות אחרות שאתה נוטל. לך לקרדיולוג תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה