דפיקות לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/11/2001 | 18:24 | מאת: דנה

לד"ר קיציס שלום רב! אני בת 40 נשואה + 1 בריאה בד"כ .כבר הרבה זמן שיש לי לפתע גם ללא מאמץ דופק מהיר וגם לא סדיר מעין פירפור לכמה שניות. הדבר מלחיץ אותי מאד ומפחיד מאד כיוון שהתחושה באותו רגע מאד לא נעימה . אני רוצה לציין שאימי עברה 2 ניתוחי לב פתוח אינני יודעת אם יש קשר פסיכולוגי או אחר בין הדברים אודה לך אם תעזור לי מה לעשות דנה.

21/11/2001 | 21:56 | מאת: ד"ר אילן קיציס

יכול להיות שיש לך רק תחושה של הדופק ואולי, מאידך, באמת יש לך פרפור הבא והולך (פרוקסיסמאלי) מעצמו. לא ניתן לדעת בדיוק במה מדובר ללא תיעוד הדופק בזמן אמת. אני מציע לך לעשות הולטר. נראה מה זה יראה. רוב הסיכויים הם שהולטר אחד לא יתפוס על חם את הפרעת הקצב (אם בכלל קיימת), מה שאולי יוביל לעוד הולטר ואולי לבדיקות אחרות. יכול להיות שהכל יעבור לך... גם אפשרי וזה כלל לא קשור למחלת העורקים של אימך. הגם שבלב, נפרעות הקצב (החשמל) לא קשורות לבעיות העורקים (צינורות הדלק) תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה