ברוגדה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/09/2000 | 11:44 | מאת: חיים

שלום ד"ר קיציס פורום מעניין יש לך. הייתי רוצה לשאול האם אתה יכול לפרט את הידוע לגבי BROGADA SYNDROM

29/09/2000 | 17:33 | מאת: ד"ר אילן קיציס

ברוגדה הוא שם של כמה אחים קרדיולוגים. הם זיהו תבנית מסויימת באקג אשר יכולה להיות קשורה להפרעת קצב חדרית, לפעמים אפילו קטלנית. המצב יכול להיות לפעמים משפחתי, אך ללא העברה גנטית ברורה. בימים אלו יש מחקרים על אופי ההעברה הגנטית. בכל אופ זה בא לידי ביטוי בתבנית אקג גי טיפוסית. הבעיה שלפעמים התבנית הזו לא מממש זהה בכל תרשימי האקג וגם לא תמיד טיפוסית מאוד. כאשר חולה מדווח על איבוד הכרה ללא סיבה נראית לעין, וכאשר באקג שלו יש את סימן ברוגדה (וקל וחומא אם גם אצל בני משפחה אחרים יש את אותה תבנית) - מתחילים לדאוג. אז מומלץ לפנות למומחה לאלקטרופיזיולוגיה של הלב (החשמל של הלב). אם המצב מחייב, עושים בדיקה אלקטרופיזיולוגית. ואם הפרעת הקצב מופיעה (ההפרעה הטיפוסית), שוקלים להחדיר דפיברילטור (נותן שוק םנימי). הבעיה אם אלו אשר לא התעלפו מעולם וסימן ברוגדה אצלם חד משמעי. לא ידוע אם אי פעם הם יפתחו את הפרעת הקצב או לא. בעיה ממש לא קטנה. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה